1000+

Productieorders

100+

Omstellingen

10+

Productielijnen

1

Systeem

MES Software voor productie

MES (Manufacturing Execution System) is een systeem voor het monitoren en aansturen van productieprocessen. MES software haalt informatie uit uw kantoorapplicaties en stuurt deze naar de werkvloer en vice versa. Denk hierbij aan productieorders vanuit ERP of grondstofverbruik. Via verschillende modules wordt continu gemeten wat er per productieorder gebeurt. Naast visualisatie op en aan de lijn is een meerwaarde om een OBS te koppelen. Op die manier krijgt u real-time inzicht op het gebied van onderhoud, planning en efficiency.

Hoofd- en submodules voor productie

Performance
Analyser

METEN

Machineprestaties worden continu gemeten en gemonitord; beschikbaarheid, relatieve snelheid en kwaliteit geven gecategoriseerd inzicht in de verliezen per machine.

Shopfloor
Control

PLANNEN

Verkrijg real-time inzicht in de voortgang van de productieorder. Plan en bewaak orders digitaal. Middels een flexibele koppeling met ERP is alle relevante informatie van een productieorder 24/7 visueel beschikbaar.

Plant
View

OVERVIEW

Van machinesignalen naar relevante informatie voor de werkvloer. Veilige real-time (trends en status) visualisatie van gegevens uit bijv. PLC, database en sensoriek. Naar behoefte configureerbaar.

Plant

Monitor

MONITOREN

Monitor de productie door het visualiseren van proceswaarden zoals energie, trends, en kengetallen. Directe interventies mogelijk door alarmfunctie. Voorwaarde en start-up naar predictief onderhoud.

Submodule 

Track & Trace

TRACEREN

Traceer artikelen door het koppelen van kwaliteitseisen, instructies en grondstoffenchecks aan de module SFC. Ondersteun met een alarmfunctie bij overschrijdingen van grenswaarden.

Submodule
Field Cliënt

OPERATOR

Gebruiksvriendelijke en eenvoudige operator interface. Alle benodigde informatie van de productieorder  worden digitaal, op het juiste moment,  aangeboden. Realiseer een volledig papierloze productie omgeving!

Gratis demo?

Benieuwd wat MES software voor uw organisatie kan betekenen? 

Maak van uw werkvloer een Smart Industry !

Integreer naast MES ook onderhoud- en managementsoftware binnen uw productieproces middels onderstaande modules

Maintenance Control

Mobile Maintenance

Augmented Reality

KPI Dashboard

Meten is weten!

Real-time inzicht in uw prestaties. Altijd. Overal.